SONY VAIO F Series (PCG-81312M) - OS X Yosemite 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Bloodiator

SONY VAIO F Series (PCG-81312M)

Question

Bloodiator    0

SONY VAIO F Series (PCG-81312M)
 
Is there hope for this machine that is going to be given to me the day after tomorrow?
 
I'm gonna do my test using the "known" tools, rooting for 10.10.x
 
If anybody has experience with it please share it with me!

Attached are the picture and some specs!
 
Thank you!

VyMFMpn.jpg

2k9nGbr.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
Bloodiator    0

I've managed to make it work and i've everything working except proper stepping, only 8 and 20 and the webcam.
Working


Not Working

  • WiFi with Atheros 9285 modded kext and injector (files)
  • Ethernet (Realtek 81xx)
  • Audio, full support with latest VoodooHDA plus when i plug headphones it knows and automatically swaps to them.. no problems or clicks, just some "hisss"
  • USB 3.0 (universal kexts) works only if something is inserted on the port on boot, and afterwards no problem.


Boot flags? Well installed with

  • Webcam, don't care much
  • Screen brightness control, i use an app that changes the brightness by playing with graphics until i fix it.


Used Hackintosh Vietnam Tool, with Vanilla USB.
Chameleon is my bootloader and i've got no problems booting into the windows partition on the same disk.
 
My thermals seem to work ok snpy.in/y1gnrz snpy.in/Oymemq
I've built SSD for my i5 CPU but still i use NullCPUPM cause i get Kp's on each boot.
 
I'm in great need of the following :

  • GraphicsEnabler=Yes
  • nv_disable=1 (cause you know, 540m :P )


Well that is it until now.
I'll post back with more things, when and if i have time to tamper with more things...

  • Proper DSDT patches for the H67 mobo.
    - Power control is my main concern cause Apple Power Management Patches tend to break on my, haven't found one that works and each time i revert back and use NullCPUPM.
    - Display backlight, brightness is my second concern
  • I'd like to use AppleHDA patched but didn't had the time to play with more than Generic (and latest) VoodooHDA that does the work.
  • And last, if there is an easy way, the Webcam, not that i use it everyday, i've got my phone for these things, but for the occasional vid-chat :P

Well that is it until now.
I'll post back with more things, when and if i have time to tamper with more things...

Edited by Bloodiator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×