unable to mount the last partition drive in yosemite 10.10.1 dmg - OS X Yosemite Zone Hackintosh 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
smtkrghsl11

unable to mount the last partition drive in yosemite 10.10.1 dmg

Question

smtkrghsl11    1

I am unable to install Yosemite 10.10.1.dmg in intel core i3 Haswell ULT laptop having socket 1168 BGA. I made five partitions with Master Boot Record / Guid Partition Table but the last partition i.e., disk2s6 could not be mounted with name ‘Texts’ after erase. That is why could not install  essential.pkg of Yosemite zone.dmg and if it at all gets installed I am getting boot0ss error after installation and unable to view any bootloader icon to boot osx from hard drive.

Please give your valuable opinion why the last partition drive ( whether disk2s6 or s5) could not be mounted with master boot record partition table and why essential.pkg gets stuck at some point of the installation process.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Niresh    2,309

Im really confused why it is not allowing to mount the partition but the Essential pkg may fail due to permission problems as it is an MBR Partition table

have you tried to mount it with Terminal?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
smtkrghsl11    1

i want to mount all of my  5 partitions in different file formats i.e. ExFat, MS Dos, Mac OS (Journaled) in MBR or GUID Partition table , but I cannot do so. The last partition also fails to mount i.e disk2s6.

So, I am unable to install Yosemite 10.10.1 dmg restored with USB in my Acer E5-571 33Ys laptop. The hardware specs of my laptop are as under.

CPU:                              Intel Core i3-4030U Cpu @ 1.90 GHz.

Chipset:                        Intel Haswell ULT, Socket 1168 BGA

Motherboard:                EA50_HB

Graphics:                      Intel HD 4400 (Microsoft Basic Display Adapter)

Ethernet:                      Gigabit Ethernet

Wireless LAN:                IEEE 802.11b/g/n

Wlan:                             i) BT Atheros WB335

                                      ii) BT4.0 BCM43142

                                      iii) BT 4.0Atheros WB222

                                      iv) Qualcom Atheros AR9287 Wireless Network Adapter (PCI- Express)

Audio Card:                    Realtek ALC283

 

When I am making 4 or 5 partitions with Master Boot Record with different formats i.e. ExFat, MS Dos, Mac OS Journaled, I find the last partition is not mounting. The message is “Could not mount disk2s5 /disk2s6 with name Texts after erase”. As a result, essential.pkg could not be extracted and the installation fails in the 14th minutes remaining  time period (i.e. before middle). If by luck the installation completes, I cannot see any bootloader icon to boot from the hard drive.

Can you find a way out to make the installation successful?  Also let me know how to install wify software for my above wify card in windows.

 

 

i want to mount all of my  5 partitions in different file formats i.e. ExFat, MS Dos, Mac OS (Journaled) in MBR or GUID Partition table , but I cannot do so. The last partition also fails to mount i.e disk2s6.

So, I am unable to install Yosemite 10.10.1 dmg restored with USB in my Acer E5-571 33Ys laptop. The hardware specs of my laptop are as under.

CPU:                              Intel Core i3-4030U Cpu @ 1.90 GHz.

Chipset:                        Intel Haswell ULT, Socket 1168 BGA

Motherboard:                EA50_HB

Graphics:                      Intel HD 4400 (Microsoft Basic Display Adapter)

Ethernet:                      Gigabit Ethernet

Wireless LAN:                IEEE 802.11b/g/n

Wlan:                             i) BT Atheros WB335

                                      ii) BT4.0 BCM43142

                                      iii) BT 4.0Atheros WB222

                                      iv) Qualcom Atheros AR9287 Wireless Network Adapter (PCI- Express)

Audio Card:                    Realtek ALC283

 

When I am making 4 or 5 partitions with Master Boot Record with different formats i.e. ExFat, MS Dos, Mac OS Journaled, I find the last partition is not mounting. The message is “Could not mount disk2s5 /disk2s6 with name Texts after erase”. As a result, essential.pkg could not be extracted and the installation fails in the 14th minutes remaining  time period (i.e. before middle). If by luck the installation completes, I cannot see any bootloader icon to boot from the hard drive.

Can you find a way out to make the installation successful?  Also let me know how to install wify software for my above wify card in windows.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
smtkrghsl11    1

Im really confused why it is not allowing to mount the partition but the Essential pkg may fail due to permission problems as it is an MBR Partition table

have you tried to mount it with Terminal?

I am unable to install Yosemite 10.10..1 dmg with USB in 1TB hard disk of Acer E5-571 33Ys laptop.

I made 4 or 5 partitions in my 1 TB hard disk with Master Boot Record or Guid Partition Table with different formats i.e. ExFat, MS Dos, Mac OS Journaled, but the last partition could not be mounted. The message coming is “Could not mount disk2s6 with name Texts after erase”. As a result, essential.pkg could not be extracted and installation fails at 14th minutes remaining  time (i.e. before middle path of installation). If by luck the installation completes, I cannot see any bootloader icon to boot from the hard drive.

Can you find a way out to make the installation successful?  Also let me know how to install wify software for my above wify card in windows.

The hardware specs are given below.

CPU:                              Intel Core i3-4030U Cpu @ 1.90 GHz.

Chipset:                        Intel Haswell ULT, Socket 1168 BGA

Motherboard:                EA50_HB

Graphics:                      Intel HD 4400 (Microsoft Basic Display Adapter)

Ethernet:                      Gigabit Ethernet

Wireless LAN:                IEEE 802.11b/g/n

Wlan:                             i) BT Atheros WB335

                                      ii) BT4.0 BCM43142

                                      iii) BT 4.0Atheros WB222

                                      iv) Qualcom Atheros AR9287 Wireless Network           

                                          Adapter (PCI- Express)

Audio Card:                    Realtek ALC283

Im really confused why it is not allowing to mount the partition but the Essential pkg may fail due to permission problems as it is an MBR Partition table

have you tried to mount it with Terminal?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
smtkrghsl11    1

How to make following  five partitions using terminal?

1. Yosemite HD - 190 GB - format Mac OS extended (journaled)

2. Cinema - 250 GB - Format ExFat

3. Windows 8.1 -170 GB - Format MS Dos

4. Mavericks HD - 180 GB - format Mac Os extended (journaled)

5. Songs & Texts - 200 GB - format ExFat

Please help me out as I could not mount the last partition i.e disk2s6 in Disk Utility for Niresh Distro 10.10.1.dmg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
    • Ok, so I built a new hackintosh with Niresh Mavericks 10.9.0 on a modified Dell Precision T7400 and mostly everything seems to be working correctly except for two things: Sound (The obvious one), and Online video content (Youtube, Facebook videos, etc) play at lower than 1 fps, frozen speed, after 10 seconds of playback it reaches 4 seconds of elapsed time and I have found no other forums explaining this or talking about this so I decided to bring it up here. As for the sound situation, I already bought a new card to replace the X-FI, so yes, I am aware of the Sound Blaster Audigy X-FI Xtreme Audio not being supported, but what caught my attention is that the sound was working and video playback problem was gone temporarily, I happened to hear the sound from my headphones sitting on my desk and put them on, and sound. I decided to test a video on youtube, the problem with the videos, gone. But after a reboot, they were back. However I have the logs from today and can give them to whoever wants/needs them to figure out what may have caused the sound to kick in on the X-FI and maybe add support for this sound card. I copied as far back in the time that the system was on while sound was working that I could up to the shutdown event. I know it's pretty large but I am not sure where to look, I am simply handing this out to whoever wants to see what may have given me audio on this card for the session. From what I can see that looked to be the most closely related to my issue is something to do with bluetooth (I don't have bluetooth, btw), it says in console: "9/20/17 6:49:55.785 PM com.apple.audio.DriverHelper[200]: The plug-in named BluetoothAudioPlugIn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.bluetoothaudiod." repeatedly many times. This could be completely unrelated.   The only recent actions I made that I personally can think of that may have triggered this would be: I installed several different versions of a music player through Winebottler and it failed to start, more and likely because of the lack of .net framework 2.0 and 4.0, this is my highest suspicion of being the likeliest cause, but I could be wrong. I installed Crossover and installed the music player in it, which it ran in and is where I discovered that you need .net 2.0 and 4.0 (It had the player in it's database and installed .net automatically) Ran Discord (It uses output/input, so may as well add that in) The player was MusicBee, and when it crashed, it also left a log that I could probably try to reproduce if needed.   Specs: Dell Precision T7400, 1x Intel Xeon x5482 Nvidia Geforce GTX 660 16GB ddr2 ram 667mhz (Tested to be working correctly, please don't ask me to run a mem test I am impatient enough as it is)
    • 980m+intel 530, 6820hk 512ssd+120ssd+1TB im trying to install macOsierra, and i tried a lot of combinations of arguments and configuration, nothing seems to work, i got the same problem every time ofter i start the installation! Is saying: System uptime in  nanoseconds: some random numbers.
    • Hello guys!


      Today I tried to install macOS High Sierra from a bootable usb, but my pc froze during the booting process.
      I need help. Can you help me?

      Here I attached a demo with the problem.
      https://goo.gl/cp5E8M


      Thanks in advance!
    • Hi, I am new at this, I installed maverick on a Lenovo g460 and everything ok but when I try to start appear a screen and say "system uptime in nanoseconds..." , I use -x and -x and others but I can't solve my problem. Sorry for my English. Thanks 
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,532

×