Error mounting EFI and now also installing clover into ESP - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Gibusmaster99

Error mounting EFI and now also installing clover into ESP

Question

After completely giving up on my z87 rig i attempted to install os x on my main rig, an x99 ud5, gtx 970, 5820k. I managed to finish the install and then patch the install (bob roche's video guide). I used the bootflags -v -x -f npci=0x2000 cpus=0 nv_disable=1 to manage to install os x and get into os x. I then proceeded to install clover, which after some fiddling was a success. When opening the EFI Mounter (v2) i get a message "Would you like to mount or unmount EFI partition" although i never even created such a partition. If i try to unmount it, i get an error message saying that it is not mounted and if i try to mount it i get an empty folder. I need some advice on this. Thanks.


Update 1: When trying to create a partition with the command "mkdir /Volumes/efi" it says that it already exists. Then i go on to delete the partition with the command: rm -rf /Volumes/EFI. I then redo the command to make the directory and this time i get no error. HOWEVER, when i then try to mount the efi, either with the efi mounter or using the command "sudo mount -t msdos /dev/disk0s1 /Volumes/efi" i get the error "no such file or directory". WTF! I just created it and now it's telling me there isn't one.


Update 2: When trying to recreate the EFI partition using "sudo newfs_msdos -v EFI -F 32 /dev/disk0s1" i get one (or both) of the following errors: "msdos table is unavailable" or "/dev/disk0s1 is not a character device". When i do mount it with efi mounter as previously mentioned, i get an empty EFI folder.


Update 3: After reinstalling OS 10.10.4 multiple times (making sure to erase the drive before reinstalling), i cannot use the same settings to install clover (emu, fix1 and fix2). 

Update 4: I managed to install clover by unchecking the "install to esp", but i would like it to be installed on the esp -.-. Oh and on a side note, why is my screen displaying such low resolution, i get that when i install windows but in windows it is easily changed while on mac os x i am stuck at 1 resolution (probs just gotta install nvidia driver so this isn't a big issue atm). When mounting with efi mounter i once again get a message saying "do you want to mount efi or unmount" even though i didn't select anything, it doesn't look like anything which is shown on tutorials.

A short video outlining my problem: http://youtu.be/HGFNv-9_o8E

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $62.87 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • I previously installed yosemite on my pc. It worked well. But I can only boot the yosemite by cliking F10 advanced boot option and have to select my Hard drive. It didn/t boot automatically. So I just mounted the EFI folder and replaced the files from the original EFI I got from a link. Probelm started. So I planned to install Yosemite again. Keyboard not worked. So I boot back windows 10 and replace everything. But when I try to install yosemite again, sill I'm facing the probelm. Keyboard not working at selecting Yosemite zone screen. Keyboard is well functioning at BIOS screen, advanced boot option screen, even in my windows 10. But it freeze at the below screen. I tried everything, changed my Boot mode to UEFI and Legacy, reset CMOS by removing CMOS battery, restarted minimum 50 times, Changed my keyboard from USB to PS2, changed my USB keyboard port to every port. Please help me to solve this.   My System Config :   Intet i3-2120 CPU@3.30GHz 1 TB Hard drive 8 GB Ram 2GB GT610 graphic card Keyboard freeze at this screen.
    • Yes , I'm Jeff and I'm new around here. I was wondering what it takes to get a ISO file around here?  By the way I love your web site.  Hope to hear from you soon. Thanks.
    • I am fairly new to the idea of creating hackintoshes but I would love to dual boot Windows 10 and Mac OS Sierra on this machine listed below, will it be possible? Thanks in advance   Case CORSAIR OBSIDIAN SERIES™ 750D FULL TOWER CASE Processor (CPU) Intel® Core™i7 Ten Core Processor Extreme i7-6950X (3.0GHz) 25MB Cache Motherboard ASUS® RAMPAGE V EDITION 10: E-ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s Memory (RAM) 32GB HyperX PREDATOR DDR4 3200MHz X.M.P (4 x 8GB) Graphics Card   Asus Republic Of Gamers Strix NVIDIA GTX 1080 1st Hard Disk 480GB BiWIN 2.5" SSD, SATA 6 Gb/s (upto 564MB/sR | 513MB/sW) 2nd Hard Disk 6TB SATA-III 3.5" HDD, 6GB/s, 7200RPM, 128MB CACHE DVD/BLU-RAY Drive 16x BLU-RAY WRITER DRIVE, 16x DVD ±R/±RW & SOFTWARE Power Supply CORSAIR 1000W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET Power Cable 1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead) Processor Cooling Corsair H100i V2 Hydro Cooler w/ PCS Liquid Series Ultra Quiet Fans Thermal Paste ARCTIC MX-4 EXTREME THERMAL CONDUCTIVITY COMPOUND Extra Case Fans 2x 120mm Apache Black Quiet Fan (fitted to extract from rear/roof)     Sound Card ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD) Wireless/Wired Networking 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED) USB Options MIN. 2 x USB 3.0 & 6 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS Operating System Genuine Windows 10 Professional 64 Bit - inc DVD & Licence Operating System Language United Kingdom - English Language DVD Recovery Media Windows 10 (64-bit) Professional DVD with paper sleeve Office Software NO OFFICE SOFTWARE Anti-Virus NO ANTI-VIRUS SOFTWARE Browser Google Chrome™ Warranty 3 Year Silver Warranty (1 Year Collect & Return, 1 Year Parts, 3 Year Labour) Delivery STANDARD INSURED DELIVERY TO UK MAINLAND (MON-FRI) Build Time Standard Build - Approximately 7 to 9 working days
    • hii i am using samsung laptop intel i3   M370   2.40 Ghz  nvidia geforce  M315  graphics when i boot from usb,  firstly show some code and after this show a dialog box . in this box , showing a phone and laptop, one by one. on the top of the screen, showing apple logo and "Language Chooser". i am not able go next step.   plz help me.
    • Hi guys, I installed the Hackintosh Sierra Zone image and most things work except my graphics. It detects as AMD R9 290X when I use FakeID 0x67B01002 on boot, however I only get 7MB of VRAM with no QE. My screen also tears as well. Hope someone can help me - Intel Core i5 2500K - AMD R9 290X 4GB - ASUS P8Z77-V LX
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,538

    Latest File
    By rembrandt63

    343    0

×