Dell Inspiron Headphones low sound - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
krish2487

Dell Inspiron Headphones low sound

Recommended Posts

Hello,

Long time lurker here. Thanks to hackintoshzone I have managed to successfully install yosemite on my dell inspiron 15 3542. 

Most of the hardware runs OOB. I have a small issue with the headphones. 

VoodooHDA is installed and sound through the external speakers works fine. Sound works through the headphones too, but in a low volume. This is the 

problem I have. If i am watching a movie, then irrespective of the player used the ambient sounds in the movie are at a higher volume drowning out the dialogues in the movie.

Ditto with music. I have tried to scout around and see if anyone else has faced this issue before me but no success. I get sound through the headphones but I absolutely cannot hear

dialogues over the surrounding ambient sounds in the movie. I am almost certain that the headphones are running in a surround mode and not stereo, but I cannot figure out where to change this setting. I have tried to set it in sound preferences, VoodooHDA loader, Audio MIDI setup but no effect.

I am a newbie when it comes to OS X, but am fairly comfortable with linux, having used debian for a greater part of a decade. I am comfortable with the command line and prefer it. 

I will be extremely grateful if anyone can help me debug the issue and get headphones working. 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting February 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $48.99 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • ya no documentation ..and iam so confused to ..can some one make tutorial
    • Desktop Specs 
      Mob-: MSI X99a Godlike Gaming (MS-7883) (supports Legacy+UEFI)
      CPU- Intel 5820k (Haswell E)
      Graphics- MSI 980ti
      Ram- Avexir ddr4 8x4gb also, i have attempted using: OsxAptioFix2Drv-free2000.efi At the moment i typically get stalled with: Only single RAM bank (128 bytes) and some times I am getting: Couldn't allocate runtime area.
      Any advice would be greatly appreciated as im scratching my head wondering what the problem is - currently going to reformat the usb and start a new.
    • getting error (iobluetoothhcicontroller) (searchfortransporteventtimeouthandler) (missing bluetooth controler) apple loading bar stuck in middle if i boot normally. So i tried these  boot flags npci=0x2000 -v npci=0x3000 -v  -x-v PCIRootUID=1 -v PCIRootUID=0 -v still same error ?? Stuck in loading bar any solution?? thanks Acer Aspire 5733 (pew71) 

      Core i5 m560 @ 2.67 Ghz
      Intel HD Graphics
      Atheros AR5B125 Wifi
      Broadcom Net Link
      Realtek HD Audio
    •   I have a notebook with an integrated inter 510 graphic card and an nvidia geforce 920MX graphic. The problem is that the intel only takes me 3 Mb and the nvidia directly does not let me. I do not know if there is kext for both or how to fix it. Thanks in advance
    • Hi Guys, I’m stuck with 3mb VRAM, and can’t get my screen resolution! I’ve tried to reinstall 18 times with different configurations but I can’t seem to get it right! PLEEEEASE HELP I really don’t know what to do now. I've tried Enoch but still no success!   MY COMPUTER SPEC: System Model: HP EliteBook 8570p Processor: i7-3520M CPU @ 2.90GHz, 2901 Mhz, 2 Cores GPU:  AMD Radeon HD 7570M RAM: 12GB  

  • Download Statistics

    • Files
      848
    • Comments
      2,135
    • Reviews
      2,568

    Latest File
    By Vale1831

    1    0

×