Stuck on the apple logo. (Niresh 10.8.5) - Hackintosh Mountain Lion - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
obsessivecoder

Stuck on the apple logo. (Niresh 10.8.5)

Question

Hardware:

Mother Board: ASUS F2A55-M LK

Installed Ram: 4GB
Processor: AMD A Series APU A4-5300 with Radeon HD 7480D
Video: Radeon HD 7480D APU
 
Whenever I try booting into Niresh 10.8.5 (using this guide: https://www.hackintosh.zone/forums/topic/209-updated-guidecreating-a-usb-installer-on-windows/) I have issues with loading the libraries (Specifically "SystemLibraryExtensions.mkext"). I did -v to show you what happened when using both clover and chameleon boot loaders.
Clover:
Posted Image
Chameleon: 
Posted Image
 
If I could get help with this It would be great. Really looking forward to having a hackintosh.
EDIT: I looked at the chameleon photo realizing it said unsupported ati card. Although I don't know if this would stop me from loading libraries.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Boot the installer without any bootloader and install it. Afters install boot the installation with clover.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Boot the installer without any bootloader and install it. Afters install boot the installation with clover.

There we go! It finally gave me an actual error. This is booting with the ISO version of niresh 10.8.5 with boot flags: "amd64 -v -x"

Posted Image

 

And here is booting form the ubs drive with the niresh 10.8.5.dmg with no boot flags:

Posted Image

 

and finally booting form the ubs drive with the niresh 10.8.5.dmg with the boot flags "amd64 -v":

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok, there's something i din't see before. Your hardware. You have an AMD APU, and it's seems that they're not compatible. I don't know anything about it, some users are taking care of it, you can continue reading here:

https://www.hackintosh.zone/forums/topic/670-the-problem-has-been-solvedfound-out-about-amd-a6a7a8a9a10-apu/

 

There are some people that managed to install it on APU CPU's, but they don't give us an specific answer, so try to ask them, and if you can, post the fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Holy crap. I managed to install this some how. Was quite an awkward way if you ask me. First I booted up the niresh 10.8.5 booting screen (before booting os x installer), then I booted into the usb niresh 10.8.5, and from that point everything went smooth. Like I said quite a weird fix if you ask me. Now I do have 2 more questions. What kexts do I need (My graphics are really choppy when any movement is envolved), and how can I get networking to work on my hackintosh (Its an ethernet, but when I tried to use it the setup kept saying try again)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Im having the same problem..

Im not able to boot Niresh Mavericks at all, but 10.8.5 boots to the clover bootloader. And stops at SystemLibraryExtensions.mkext ........

Im using a Samsung NP900X4C
Intel Core i7 3517U
Intel Graphics 4000

Advise?

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $85.17 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hi, everyone, thanks for your time.
      I'm trying to fresh install macOS 10.13.1 (Build 17B48). I'm trying to do this by free myself from multibeast and by put kexts in EFI/CLOVER/kexts/10.3 and set a good config.plist.

      I have this famous issue in verbose mode and can't boot.
      IOConsoleUsers: time(0) 0->0, lin 0, llk 1,
      IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0
        It's looks like your own issue.

      Every time, i can boot the first time. I start my post-install by install the web drivers automatically served by Nvidia. And never be able to boot again…
      I didn't found any plist option that permit to boot over this issue…
      help… !

      My list of kexts and my config.plist is joined.
      Thanks for your time…


      Here are my list of used kexts kexts/10.13 folder : NvidiaGraphicsFixup.kext    v 1.1.3 AppleALC.kext
      AtherosE2200Ethernet.kext    v 1.2.0
      FakePCIID_XHCIMux.kext        v 2.2.1
      FakePCIID.kext            v 1.3.9
      FakeSMC_ACPISensors.kext    v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_CPUSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_GPUSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_LPCSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC.kext            v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      HDMIAudio.kext            v 1.0
      IntelMausiEthernet.kext        v 2.3.0
      Lilu.kext            v 1.2.0
      Shiki.kext            v 2.0.5
      USBInjectAll.kext        0.6.2 Driver64UEFI folder apfs.efi
      AppleImageCodec-64.efi
      AppleKeyAggregator-64.efi
      AppleUITheme-64.efi
      DataHubDxe-64.efi
      EmuVariableUefi-64.efi
      FirmwareVolume-64.efi
      FSInject-64.efi
      HFSPlus.efi
      NTFS.efi
      OsxAptioFix2Drv-64.efi
      OsxFatBinaryDrv-64.efi
      SMCHelper-64.efi
      VBoxHfs-64.efi

      Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 | i7-6700(not K) | GTX980ti - OS on SSD.
    • Hi everyone, i got acer Aspire Icore 3 Laptop, and i've trie many installs, however, none of those worked on this laptop, even typing -x -v, never get the install menu, some of the run until the screen flash and reboot's again and again,, Anyone can give me a tip, i would try Yosemite, cause i got MacBook 5.1 can't upgrade to sierra/High Sierra ( well i can with a patch, but can't get the sierra installer ) i've put all the laptop specs on the screenshot.  i think all is components are compatible with mac,, above. Thanks in advance.file:///Users/Memphis/Downloads/Acer specs.png  
    • i am trying to install yosemite on a asus m2n sli deluxe chipset NVIDIA amd Athlon 64 X2 5600+ ATI Radeon HD 4800   and still i am stuck at pci configuration begin or console error. i tried several kernels and graphic cards with no results   i found some kext (no pci ea) now i come to the screen with language. and then it freezes   I’ve tried several thing but i am stuck is there anyone that can help
    • I've created install media with MacPawn as well as with Unibeast from High Sierra AppStore DMG ; The USB disk creation went smoothly, but when I try to boot from these disks all I get is a blinking cursor on top left of the screen, nothing else ... My Mac / Hackintosh : Asus P5Q Intel Core 2 Quad CPU Q8300 @ 2.50 GHz 8,00 GB RAM AMD Radeon HD 6450 Legacy IDE / ATA : 200 GB SATA : 320GB SSD : Kingston 120GB
    • Please install Niresh Yosemite now, at the first boot after installation i have full resolution with the intel hd 3000. after repairing permissions etc etc, i do not have any more acceleration at the new reboot. Sometimes by booting pennete I have acceleration graphic, starting from hard disk n. Ah, I got the Chameleon bootloader
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,539

    Latest File
    By rembrandt63

    421    0

×