HP Envy dv4 Intel HD 4000 Ivy i3 - Can't get the display to work after install - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone HP Envy dv4 Intel HD 4000 Ivy i3 - Can't get the display to work after install Jump to content
Justin Thiel

HP Envy dv4 Intel HD 4000 Ivy i3 - Can't get the display to work after install

Recommended Posts

Hey guys, I'm pretty new to the Hackintosh world and loving it so far! I had 10.8.2 working almost flawlessly.. But I want the new Mavericks. I can boot the installer perfectly with just the "HP -v " boot flag, but after it installs I can't get my laptop's display to work unless I use the -x boot flag and go into safety mode. That's a problem for me because in safety mode my USB ports don't work and my wifi adapter won't work…..or Audio of a voice telling me about os x and voice assistance...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't install any extra graphics kexts in either... On 10.8.2 all I had to do was go into Champslist and change the resolution. After that everything looked great. On 10.9 I can't even get the display to work unless I boot into safety mode... Is there a kext that will fix this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

[NEW] 10.9 Intel HD 3000 & HD 4000 Driver

 

How To Install & Your Need Packages:

 

1- Install & Boot OS X 10.9.

2- Download & extract this files.

3- Download & install lastest chameleon from www.osx86.net orwww.insanelymac.com or www.onehalfkiller.com minimum chameleon 2.2 r2265+ (or newer) )

4- Download lastest kext utility from www.osx86.net

5-1- Extracted kexts copy and paste to /System/Library/Extensions and click change, okay (enter password) and open kext utility.app and enter password and click okay than see enjoy and click quit button and restart.

5-2- Or Extracted kexts drag and drop to kext utility.app and enter password and click okay than see enjoy and click quit button and restart.

 

Important:

 

Working on: HD 3000 graphics on 7-series motherboards & HD 4000 on 6-series motherboards:

 

7-series motherboard (B75/Z75/H77/Z77) + 2nd gen Core-i "Sandy Bridge" CPU using HD 3000 graphics

 

6-series motherboard (H61/H67/P67/Z68) + 3rd gen Core-i "Ivy Bridge" CPU using HD 4000 graphics

 

This driver only Intel HD 3000 & HD 4000 GPU Models - Lastest chameleon bootloaderauto detect your gpu no need enabler."

 

Note 1 : Resolution & refresh rate change perfectly work and glass menubar = %100 working your Intel HD 3000 & HD 4000 card.

10.9_Intel_HD_3000_&_HD_4000_Driver_by_KemalALKIN.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $53.73 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Asrock Z370 Professional 7 I7 8700K evga 1080 ti ftw 3 16gb gskill 3200 CL14 samsung ssd for mac and a nve samsung for windows I NEED this working  High sierra the last version of curse THANK YOU Edited 59 minutes ago by crazyke
    • I have searched all over and there is a LOT of info on what to do to install Mac OS w/e once you have set up the Mac VM. I am brand new at this so I may just be missing something very simple. How do I get from this... https://imgur.com/vQrLPXH To this.... https://imgur.com/RunPZ1C  
    • Hello everyone,  I'm trying to install High Sierra (with AMD support) on my AMD 4500m Lenovo G505s laptop. When booting from Clover in EFI with i get some really fast screen log then the pc reboots. Now, i know there isn't a way you could help me without some info/logs, unless i'm missing a major malfunction known on these kind of laptops, so, do you know a way i could prevent it from rebooting in order to at least understand what is causing this problem? Do you think even trying to put OSX on this laptop is worth it? Thank you.
    • Hello, i am trying to install High Sierra on my ASUS X75VB but i am getting multiple errors with the ACPI.
      I believe it is CPU related?

      Mainboard: HM76 (X75VB SOCKET 0)
      CPU: Intel Core i5 3320m (Not the original CPU of this laptop!)
      GPU: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA 2GB Geforce 740M
      RAM: DDR3 8GB
      Storage: 120GB SSD (SATA-2)

      I have used the DSDT.aml & SSDT.aml from the following resource:
       https://github.com/xxx10101xxx/ThinkPad-X230-macOS/tree/master/i5-3320M

      My config.plst can be found here:
      https://drive.google.com/open?id=1lK7ixY8fAvtIJv8gY6Gf-RQvKJBVcFLm

      Thanks in advance!
    • im already download 10.12 and 10.13 . when im trying install 10.12 . all works fine , like resolution already 1920x1080 , sound , network all fine .. but when im trying install 10.13. resolution wont 1080 , already install nvidia web drivers , but hopeless..

      using Nvidia GT630 , btw .
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    116    0

×