What is FakeSMC? - Troubleshooting - Hackintosh Zone Jump to content

Question

Hi,

I just installed Niresh Maverics distro on my PC. When I boot with -v or -s parameter everything is going fine untill:

 

FakeSMC: (Fatal) failed to initialize SMC device

 

I have no idea what does it mean I tried to search no success.. 

 

My Config:

Mainboard Asus P5P43TD with updated AMI BIOS ver. 0511, Built Date 06/22/10

CPU Intel Core 2 DUO E8400 3.00GHz

RAM 2048 MB

 

P.S. I could not find HPETS settings in BIOS 

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

FakeSMC is an opensource smc emulator original developed by netkas in 2009. A new branch is maintained by Project OS X. Previous OSX 86 installations used DSMOS hacks,It is the only absolutely mandatory kernel extension in a Hackintosh, and is required for booting the system.

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,

thanks for the answer. And how is possible the emulator won't initialise? Did I do anything wrong or how to manually add it in console?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,

thanks for the answer. And how is possible the emulator won't initialise? Did I do anything wrong or how to manually add it in console?

could you post a image ??so i'll help you better

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Update:

I totally reinstalled OS X, checked SMC plugin, enable c-states feature in BIOS and now it get stuck here:

 

flow_divert_kctl_disconnect (0): disconnecting group 1

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Update:

I totally reinstalled OS X, checked SMC plugin, enable c-states feature in BIOS and now it get stuck here:

 

flow_divert_kctl_disconnect (0): disconnecting group 1

 

Posted Image

this happen due to Graphics issue so make you have not selected any driver or kexts when installing mac os x

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

BAZZINGA!

 

Next Hackintosh on the world!

 

I did this: GraphicsEnabler=Yes and now it works!

 

Posted Image

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting February 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $62.51 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hello! I made my usb key with transmac but when I start OS X Sierra everything goes well, the installation too but the installation blocks at 100%, time remaining: less than a minute. with it worked but not anymore. can you help me? My PC : it is a laptop: ASUS X751LD the motherboard I do not know, the hard drive I do not know but it's a HDD of 500 gb I have two graphics cards: Intel HD 4400 and Nvidia 820m, (which blocked me for the installation of Yosemite and High Sierra) thank you in advance.   PS : Sorry for my bad english i'm french ^^.
    • Hello! Yesterday I successfully installed Yosemite (Yosemite Zone distro) on my laptop (Sony Vaio FIT 15E with an i3-3217U). The only thing that doesn't work is the wifi card (BCM43142). I found in my house another wireless card, AzureWave AW-NB047H. Is this wireless card compatible with macOS?   Sorry for my bad english and thanks in advance. ~IOStream
    • i have installed sierra on my acer aspire e14 e5 - 475G 59C7 with processor i5-7200u 2.5GHZ  nvidia geforce 940MXX 2GB  4GB DDR4  when i install i disabled "move nvidia.pkg" "ati.pkg" "intel.pkg" installed works, but when i type something it gone too far. for example i just type "a" in 0.5 seconds it shows "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" anyone know how to fix this?        
    • Hello,
      On High Sierra 10.13.1 under VMWare.
      I install Final Cut Pro 10.4 when running got this error:
      This graphics configuration does not support hardware acceleration, which is required to run Final Cut Pro.
      My GPU is: AMD Radeon R7 240 but show on Hachintosh About : Graphics: Display 128 MB. Thank you for help.
    • I got same error 4 years later. On High Sierra. What's the solution? What you suggested doesn't work. Why does this happen? Any ideas?
  • Download Statistics

    • Files
      848
    • Comments
      2,137
    • Reviews
      2,570

    Latest File
    By Vale1831

    15    0

×