Black screen when trying to boot Yosemite with GTX 960 - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
XxD4rkL1nkxX

Black screen when trying to boot Yosemite with GTX 960

Question

First. I was able to install Yosemite using the niresh 10.10.1 image off a usb. The only flags i used was npci=0x300 and -v. After when i try to boot Yosemite i end up getting black screen after it load all kexts. Here is my desktop build:

 

Asus Sabertooth 990fx R2.0

Amd-Fx 9370

Msi GTX- 960 2gb

 

So i only have the gtx 960. no IGPU. i use and used these flags: npci=0x3000, -v, nv_disable=1, -f(gives me a "not a intel machine, restart fix not applied error without it), graphicsenabler=yes(and used no also same results), nvda_drv=0(and tried 1 with same results). 

 

If i don't use the -f flag it says i have an unsupported card even before it starts loading the kexts, so that doesn't work. When i do use the -f flag and either to enable or disable my graphics driver or card(also tried not using the flag at all) it loads the kexts, but still black screen. 

 

Simply it breaks down to this:

 

Both I have to use npci=0x3000 cause I have a Asus motherboard.

Without -f, and with all possible nvidia flag and graphicsenabler flag combinations. Output: Doesn't recognize my graphics card as supported, gives a "not a intel machine, restart fix not applied error and have to restart. 

With -f flag and with all possible nvidia flag and graphicsenabler flag combinations. Output: Passes the supported and fix check and loads kexts but as soon as it boots darwin, black screen, no restart though.

 

The kernel i am using is:  bronya_kernal_10.10_rc7, dont think its causing anything as verbose isn't panicking.

 

Is there something i'm missing? i can obviously load graphics from my card since I was able to install, but cant seam to boot into it. I just need to simply boot so i can install the quadro driver for my card.

 

Any help will be appreciated. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi,

I am having similar problem,

My Hardware:

AMD FX 9590

ASUS Sabertooth 990FX R2.0

Corsair Vengence 16G (8G+8G) 1600MHz RAM

Zotac GTX 650Ti Boost 2GB in PCIex16 Slot 1

Quadro 4000 2GB PCIeX16 Slot 2

No SLI Bridge

Apple Cinema Display through DisplayPort to miniDisplayPort adapter cable

Installed YZ 10.10.1 with

Setup 1:

/amd1 npci=0x2000 -v

GUID Partition on a new HDD

Checkmarks:

Chamelion EFI, MacPro 3,1

Result 1:

Booted from HDD (npci=0x2000/ npci=0x3000) -v

Verbose Boot then

Black Screen and Freeze

Result 2:

(npci=0x2000/ npci=0x3000), nv_disable=1 -v

Verbose Boot then

White Screen and some verbose linesalternately, (So fast coming ang going with white screen I can't read/take Pic)

Result 3:

(npci=0x2000/ npci=0x3000), nv_disable=1 GraphicsEnabler=Yes -v

Verbose Boot then

Started with Bad Choppy Graphics

System Detects Both of My Graphics but not natively (i.e. 3MB VRAM, Resolution 1024x768)

Installing with "Move NVIDIA Kexts" will result to OSX Installation Failed.It removes newer NVIDIA Kexts with Installing and activating older one.

 

Niresh's Mavericks 10.9 runnes very well with all GPUs running in native mode in this machine installing with "/amdfx -v"

Edited by escape_freedom13
Update

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

An update, finally was able to get graphics with 10.10.1 niresh, no QE though.  This only worked with my hardware: AMD FX-9370, GTX 960 and Sabertooth 990fx R2.0 and using hdmi out to a tv for display.

First: booted off my usb that has niresh 10.10.1. Used these exact boot flags: /amd64 -v cpus=1 npci=0x2000

Used Disk Utility to partition a new HDD to OSX Extended (Journaled).  

In the customize i  selected the boot flags I had used to get to the installer, cpus=1 and npci=0x2000 only. left the rest alone.

After it finished installing i booted my usb again, but instead of choosing zosemite zone, highlighted my Yosemite installed HDD. 

Heres where most people may have the problems, I used NO BOOT FLAGS AT ALL, except for -v to see verbose. 

After everything loaded i was able to get the setup process screen to make an account. There was no graphical acceleration at all. 

Then i Updated to 10.10.3 using the combo pkg i downloaded online.

After reboot i went into my windows and replaced the kernel and pthread.kext for AMD and Yosemite 10.10.3. (Can be done using trans mac or MacDrive 10)

Booted the usb again, choose my installed hdd this time added nv_disable=1 and -f as a boot flag. 

Downloaded the correct Nvidia web driver, It installed successfully.

Now rebooted and using nvda_drv=1 gives me a black screen and no input for my tv. It boots with nv_disable=1 but no acceleration. I tried combinations of graphicsenabler and all nvidia flags, still no success. 

If anyone knows how we can get full Acceleration for GTX 960 then please say how, i cant get it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $67.26 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • hello, I ask your community help as I installed Niresh Hackintosh Yosemite on a laptop asus x55c. all working except the dedicated INTELHD3000 video card. I have the video card id in the kext intelhd3000.kext and appleintelframebuffer. please just miss the acceleration to get a perfect hackintosh.
    • i have a Lenovo ideapad Y700 that won't boot to Mac OSX. its a Intel Core i7-6700HQ cpu @ 2.60GHz. 16 GB Ram with intel hd 530 Graphics and Nvidia Geforce GTX 960M. i got: uptime in nanoseconds error. the uptime i got on my machine is 2084132230. not the same everytime  
    • I previously installed yosemite on my pc. It worked well. But I can only boot the yosemite by cliking F10 advanced boot option and have to select my Hard drive. It didn/t boot automatically. So I just mounted the EFI folder and replaced the files from the original EFI I got from a link. Probelm started. So I planned to install Yosemite again. Keyboard not worked. So I boot back windows 10 and replace everything. But when I try to install yosemite again, sill I'm facing the probelm. Keyboard not working at selecting Yosemite zone screen. Keyboard is well functioning at BIOS screen, advanced boot option screen, even in my windows 10. But it freeze at the below screen. I tried everything, changed my Boot mode to UEFI and Legacy, reset CMOS by removing CMOS battery, restarted minimum 50 times, Changed my keyboard from USB to PS2, changed my USB keyboard port to every port. Please help me to solve this.   My System Config :   Intet i3-2120 CPU@3.30GHz 1 TB Hard drive 8 GB Ram 2GB GT610 graphic card Keyboard freeze at this screen.
    • Yes , I'm Jeff and I'm new around here. I was wondering what it takes to get a ISO file around here?  By the way I love your web site.  Hope to hear from you soon. Thanks.
    • I am fairly new to the idea of creating hackintoshes but I would love to dual boot Windows 10 and Mac OS Sierra on this machine listed below, will it be possible? Thanks in advance   Case CORSAIR OBSIDIAN SERIES™ 750D FULL TOWER CASE Processor (CPU) Intel® Core™i7 Ten Core Processor Extreme i7-6950X (3.0GHz) 25MB Cache Motherboard ASUS® RAMPAGE V EDITION 10: E-ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s Memory (RAM) 32GB HyperX PREDATOR DDR4 3200MHz X.M.P (4 x 8GB) Graphics Card   Asus Republic Of Gamers Strix NVIDIA GTX 1080 1st Hard Disk 480GB BiWIN 2.5" SSD, SATA 6 Gb/s (upto 564MB/sR | 513MB/sW) 2nd Hard Disk 6TB SATA-III 3.5" HDD, 6GB/s, 7200RPM, 128MB CACHE DVD/BLU-RAY Drive 16x BLU-RAY WRITER DRIVE, 16x DVD ±R/±RW & SOFTWARE Power Supply CORSAIR 1000W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET Power Cable 1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead) Processor Cooling Corsair H100i V2 Hydro Cooler w/ PCS Liquid Series Ultra Quiet Fans Thermal Paste ARCTIC MX-4 EXTREME THERMAL CONDUCTIVITY COMPOUND Extra Case Fans 2x 120mm Apache Black Quiet Fan (fitted to extract from rear/roof)     Sound Card ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD) Wireless/Wired Networking 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED) USB Options MIN. 2 x USB 3.0 & 6 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS Operating System Genuine Windows 10 Professional 64 Bit - inc DVD & Licence Operating System Language United Kingdom - English Language DVD Recovery Media Windows 10 (64-bit) Professional DVD with paper sleeve Office Software NO OFFICE SOFTWARE Anti-Virus NO ANTI-VIRUS SOFTWARE Browser Google Chrome™ Warranty 3 Year Silver Warranty (1 Year Collect & Return, 1 Year Parts, 3 Year Labour) Delivery STANDARD INSURED DELIVERY TO UK MAINLAND (MON-FRI) Build Time Standard Build - Approximately 7 to 9 working days
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,539

    Latest File
    By rembrandt63

    354    0

×