HP Pavilion Dv6 Kernel Panic - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone HP Pavilion Dv6 Kernel Panic Jump to content
yurisek

HP Pavilion Dv6 Kernel Panic

Recommended Posts

Hi!,
I just installed Mavericks on my desktop and then I tried to install it on my notebook.
I tried almost every combination of bootflags, but every time it ends with kernel panic.icon_crazy.gif

kp.thumb.jpg.445d5abefa7a5ca22e1ff1592cc

My specs:
HP Pavilion Dv6-6c20ec

AMD A4-3330MX APU with Radeon(tm) HD Graphics
Radeon HD 6480G]
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Whistler [Radeon HD 6630M/6650M/6750M/7670M/7690M]


I can´t find any solution...Has anyone got a fix for it?beachball.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got almost same problem, but i installed it succesfully but can't boot it. Installed it succesfully using
/amd cpus=1 -v, did you try this?

Now i have been trying every combination to get it working, but example using:
npci=0x2000 cpus=1 GraphicsEnabler=Yes -x -v, i get "Still waiting root device" and
ncpi=0x2000 cpus=1 GraphicsEnabler=Yes -v, without -x, iget one time "Still waiting root device" and after that kernel panic

2015-11-22_14.28.21.thumb.jpg.30e2767b1b

I got almost same pc specs:

Hp pavilion dv9500:
- AMD turion64 x2
- PhoenixBIOS F.34
- Nvidia GeForce 8400M GS

I have one harddrive and its parititoned to 2 section, i got windows vista in section 1 and OS X installed in section 2.

I hope we get these laptops working :)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got almost same problem, but i installed it succesfully but can't boot it. Installed it succesfully using
/amd cpus=1 -v, did you try this?

Now i have been trying every combination to get it working, but example using:
npci=0x2000 cpus=1 GraphicsEnabler=Yes -x -v, i get "Still waiting root device" and
ncpi=0x2000 cpus=1 GraphicsEnabler=Yes -v, without -x, iget one time "Still waiting root device" and after that kernel panic

I got maverick suddenly working!

I installed maverick again, but this time i modified installation. example, changed cpus=1 so i dont need to write it everytime. I'm not sure what did i change there but after installation i booted mac, and get same "Still waiting root device" error. Then i just put my laptop cover off (PC was still on) and started playing with my main desktop. Took about 2-3hours i was hearing some talking and weird noises at laptop, and opened it and it was at language choosing screen! Finished installation and tadaa, now im using OS X Mavericks at my pavilion dv6500 laptop. :)

You can try this same thing too, if u get same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got maverick suddenly working!

I installed maverick again, but this time i modified installation. example, changed cpus=1 so i dont need to write it everytime. I'm not sure what did i change there but after installation i booted mac, and get same "Still waiting root device" error. Then i just put my laptop cover off (PC was still on) and started playing with my main desktop. Took about 2-3hours i was hearing some talking and weird noises at laptop, and opened it and it was at language choosing screen! Finished installation and tadaa, now im using OS X Mavericks at my pavilion dv6500 laptop. :)

You can try this same thing too, if u get same error.

That´s good news!

But I can´t even install Mavericks...I´ve got this kernel panic after 5-10 seconds when I start installation with boot flags.

I´ve tried almost every boot-flags combination, but almost every time installation ends with this kernel panic :( . If not I´ve got black screen a nothing happens. I tried different bootloader for AMD. But it´s the same. I´m really desperate. 

I´ve tried to install yosemite before. I was able to install it, but graphics was awfull. And there is no graphics kext for my graphic card.

What boot-flags did you use for install?  ncpi=0x2000 cpus=1 GraphicsEnabler=Yes -v just these?

Enjoy your Hackintosh! :)

and sorry 4 my bad eng. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites
 I tried different bootloader for AMD.

 

Hi, what bootloader are you using? I did bootable USB using Niresh 12495 OS X 10.8 USB. It's using Chameleon bootloader.

What boot-flags did you use for install?  ncpi=0x2000 cpus=1 GraphicsEnabler=Yes -v just these?

 

I used in installation /amd cpus=1 -v boot-flags only. I getted in installation without cpus=1, but then it freezed in language selection.

/amd is important in niresh osx, if u'r using amd processor.

did you also tested safemode "-x" or "-f"?

Enjoy your Hackintosh! :)

 

Thanks, but now i need to wait everytime 2h until i can use mavericks :D. Always getting that same "Still waiting root device" error. Have to figure out howto get rid of that.

Edited by Hebnekki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $53.73 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • I have searched all over and there is a LOT of info on what to do to install Mac OS w/e once you have set up the Mac VM. I am brand new at this so I may just be missing something very simple. How do I get from this... https://imgur.com/vQrLPXH To this.... https://imgur.com/RunPZ1C  
    • Hello everyone,  I'm trying to install High Sierra (with AMD support) on my AMD 4500m Lenovo G505s laptop. When booting from Clover in EFI with i get some really fast screen log then the pc reboots. Now, i know there isn't a way you could help me without some info/logs, unless i'm missing a major malfunction known on these kind of laptops, so, do you know a way i could prevent it from rebooting in order to at least understand what is causing this problem? Do you think even trying to put OSX on this laptop is worth it? Thank you.
    • Hello, i am trying to install High Sierra on my ASUS X75VB but i am getting multiple errors with the ACPI.
      I believe it is CPU related?

      Mainboard: HM76 (X75VB SOCKET 0)
      CPU: Intel Core i5 3320m (Not the original CPU of this laptop!)
      GPU: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA 2GB Geforce 740M
      RAM: DDR3 8GB
      Storage: 120GB SSD (SATA-2)

      I have used the DSDT.aml & SSDT.aml from the following resource:
       https://github.com/xxx10101xxx/ThinkPad-X230-macOS/tree/master/i5-3320M

      My config.plst can be found here:
      https://drive.google.com/open?id=1lK7ixY8fAvtIJv8gY6Gf-RQvKJBVcFLm

      Thanks in advance!
    • im already download 10.12 and 10.13 . when im trying install 10.12 . all works fine , like resolution already 1920x1080 , sound , network all fine .. but when im trying install 10.13. resolution wont 1080 , already install nvidia web drivers , but hopeless..

      using Nvidia GT630 , btw .
    • I have Yosemite Zone working on Virtualbox fine.  After downloading High Sierra Zone there is only a dmg and no ISO.  I tried converting the dmg with hdiutil but it goes to 8GB and I get "no bootable media" in Virtualbox.  Has anyone been able to do this yet? 
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    116    0

×