Failed to boot the usb MACOSX El Capitan into my Acer 8951G Laptop: Boots windows all the time - OS X EL Capitan 10.11 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
papaformigas

Failed to boot the usb MACOSX El Capitan into my Acer 8951G Laptop: Boots windows all the time

Question

Failed to boot the usb MACOSX El Capitan into my Acer 8951G Laptop: Boots windows all the time

I am trying to install El Capitan to my laptop Acer Ethos 8951G laptop.

I did my USB boot drive accordig to the OS X El Capitan 10.11 UniBeast 6 Clover Installation Guide .

So I made the Boot USB and then I went to the Bios of my Laptop and there is not such "Optimised defaults" so I loaded the default Bios values and saved them. Then I changed the boot order with F12 to boot from the USB stick but nothing happened ... and Windows 7 starts loading up...

Iam lost because no matter which method I follow when i try to boot it do not recognize the USB boot drive and runs immediately to windows.

Help here what I need to do...

Here the specs of my laptop just for you to check if its compatible wth Macos El Capitan or other version:
Mainboard : Acer SM81_HR
Chipset : Intel HM65
Processor : Intel Core i7 2630QM @ 2000 MHz (max : 2900)
Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )
Video Card : Intel® HD Graphics 3000
GPU: Nvidia GeForce GT 555M
Hard Disk : Seagate ST9750423AS (750GB)
DVD-Rom Drive : Optiarc BD ROM BC-5500S
Monitor Type : N184H6-L02 - 19 inches
Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter Network Card : Broadcom BCM43227 802.11b/g/n
Bluetooth: Broadcom
Fingerprint: EGISTEC
USB 3.0: Renesas
Webcam: Integrated
Speaker: 5.1 Dolby integrated

 

The BIOS of my Laptop is from InsydeH2O and there are only few parametres that can be changed..

It just have:
- "Information (sistem and Bios Information not editable)",
- "Main" (that haves option Quiet Menu, Network Menu, F12 Boot Menu, D2D Recovery and SATA Mode)
- "Security" (boot passwords, etc)
- "Boot" ( all devices that can be ordered to boot first (HDD0, HDD1, ATAPI CDROM, USB FDD, USB HDD, NETWORK BOOT, USB CDROM)
- "Exit" (save, default values, etc)
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

same here I have Acer 8950G

with almost the smae specs only difference is my GPU is Radeon HD 6850M

 

try :

Bootloader :   MacPwn 

Post Installer: MacPois0n

 

and tell me what happened

and by the way which software u used to know exactly what is ur Laptop Specifications like that accuracy ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi haniscape!

 

i am new in these hackintosh things so a help would be gratefull..

 

ok i have installed in my Acer Snow Leopard with iboot and the retail DVD of Snow Leopard (got an image from thei internet and then burn into a DL DVD). All seem fine apart that i alwas need to boot from the iboot cd... And it doesnt recognise the wireless network card.. No wifi..

 

i could boot with USB so i found the iboot cd alternative and it worked!

 

 

Now i can try to boot with the bootloader but where do i find it and ehere are the instalation procedures?? 

 

Thanks!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting February 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $48.99 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • So I tried to install Mac OS X Sierra on my computer with the following specs :   - Intel Core i5 650 3.20GHZ - 12GB RAM DDR3 - 2 HDD (.1TB , 250GB ) - Nvidia Geforce 210 1GB VRAM DDR3   Everything was cool at first the installation went smoothly with no problems, after setting up everything I noticed that the graphics card has been detected by the systems but there is no acceleration and the resolution is 1024x768, I couldn’t change it   I tried a lot of kext drivers from multiple websites but no success, last kext crashes my os, I start getting black screen after the login page, and the computer restart it self immediately, so I decided to mess with the clover options to find if I can enable the graphics card from there, and WALLAA, the magic happened, I went to clover options then > Graphics Injector Menu > I checked : InjectNvidia option, and I checked : Use NVIDIA WEB Drivers   Note : I already installed Nvidia web drivers previously so you do that too before trying this method   After the restart it took longer then the usual to boot up, but once it got to the login page I noticed that the acceleration is working perfectly and the graphics has no bugs like before.   So until now everything is working fine and I’m enjoying my experience with Mac Sierra  
    • HI, I have the same issue. I have integrated Intel HD4000 and nVidia 620m. I tried with IGPEnabler, GraphicsEnabler and nv_disabled bootflags but none of them helped, it just got me additional kernel panic "AppleUSBHostPort: :disconnect: persistant enumeration failures". I also don't have option to turn off any of my graphic cards in BIOS.  Is there any solution to this issue?
    • ya no documentation ..and iam so confused to ..can some one make tutorial
    • Desktop Specs 
      Mob-: MSI X99a Godlike Gaming (MS-7883) (supports Legacy+UEFI)
      CPU- Intel 5820k (Haswell E)
      Graphics- MSI 980ti
      Ram- Avexir ddr4 8x4gb also, i have attempted using: OsxAptioFix2Drv-free2000.efi At the moment i typically get stalled with: Only single RAM bank (128 bytes) and some times I am getting: Couldn't allocate runtime area.
      Any advice would be greatly appreciated as im scratching my head wondering what the problem is - currently going to reformat the usb and start a new.
    • getting error (iobluetoothhcicontroller) (searchfortransporteventtimeouthandler) (missing bluetooth controler) apple loading bar stuck in middle if i boot normally. So i tried these  boot flags npci=0x2000 -v npci=0x3000 -v  -x-v PCIRootUID=1 -v PCIRootUID=0 -v still same error ?? Stuck in loading bar any solution?? thanks Acer Aspire 5733 (pew71) 

      Core i5 m560 @ 2.67 Ghz
      Intel HD Graphics
      Atheros AR5B125 Wifi
      Broadcom Net Link
      Realtek HD Audio
  • Download Statistics

    • Files
      848
    • Comments
      2,135
    • Reviews
      2,568

    Latest File
    By Vale1831

    1    0

×