Custom AMD build FX 6300 success!! - Mavericks - Hackintosh Zone Jump to content
T10NAZ

Custom AMD build FX 6300 success!!

Recommended Posts

T10NAZ    1

I am extremely happy that there was a distro for my system! 

 

specs are the 6300, Gigabyte 78lmt-usb3 12gb ram and a MSI Radeon R9 270. It is dual booted with Windows 7 currently

 

1Rvqx8V.png

 

All I needed to put was "amdfx -v" as boot flags to get into the installer and it was smooth sailing from there, disk utility formatted my partition that I set up for it and pretty much all I needed in the Customization menu was already selected. It installed without errors and when I rebooted my USB mouse and keyboard wasn't working so the bootflag "UsbBusFix=Yes" fixed that right up and was able to boot into it. Right now I just have 10.9.0 installed, figuring out what I need to install to get it upgraded.

 

So the bads:

At the moment as far as I know the dvd drive isn't working but I really dont use that so its all good. I am not sure if Audio input is working but Ill try that soon enough. But right now the installation is solid and its performing as if it were a real mac! :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was trying to install Niresh OSX 10.9 in my AMD FX6300 based system with Gigabyte GA 78 LMT-USB3 Motherboard. But the file is around 5 GB and I tried to write it into my 8 GB USB Drive using Trans MAC and after it failed to boot into setup, tried to write the ISO file into USB Drive using Power ISO. That also failed to get booted up.

 

I am new to the installation of OSX into AMD PC. If anyone could help me with this please do. I will greatly appreciate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you create the Bootable USB?

 

I am not able to boot from USB even after writing the ISO file using Transmac and Power ISO. Now Trying to make the USB Bootable using Windows Command Prompt and then Copy the Contents in the ISO to the Flash Drive and try that way. Lets see....!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was atlast able to install the Distro using USB Drive. But now, when I start the OSX and try to create the account, it gets stuck and the Keyboard is not working as well. What can I do about this?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am extremely happy that there was a distro for my system! 

 

specs are the 6300, Gigabyte 78lmt-usb3 12gb ram and a MSI Radeon R9 270. It is dual booted with Windows 7 currently

 

1Rvqx8V.png

 

All I needed to put was "amdfx -v" as boot flags to get into the installer and it was smooth sailing from there, disk utility formatted my partition that I set up for it and pretty much all I needed in the Customization menu was already selected. It installed without errors and when I rebooted my USB mouse and keyboard wasn't working so the bootflag "UsbBusFix=Yes" fixed that right up and was able to boot into it. Right now I just have 10.9.0 installed, figuring out what I need to install to get it upgraded.

 

So the bads:

At the moment as far as I know the dvd drive isn't working but I really dont use that so its all good. I am not sure if Audio input is working but Ill try that soon enough. But right now the installation is solid and its performing as if it were a real mac! :)

 Hi,

 

I am facing issue with my Keyboard (Non USB) not working and also while setting up the account, system gets stuck. My specs are exactly the same as yours. Managed to install Niresh 10.9.0 but this issue is making it difficult to set up account and get into OSX. Could you help me out with this?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×