AMD FX 6100 still waiting for rooting device problem - OS X Yosemite 10.10 - Hackintosh Zone AMD FX 6100 still waiting for rooting device problem Jump to content

Question

AMD FX 6100 still waiting for rooting device problem

I'm new in the community and I want to setup my first hackintosh. So I've been sitting around for 4 days now trying to install the Yosemite Zone on my PC. 

First, my specs: 

AMD FX 6100 Black Edition 

MSI 970 Gaming 

2x Sapphire Radeon HD 7850 

Second, the problem: 

I've made an USB Drive with Transmac and the YosemitZone.dmg file for an Installation. 

I also cleaned a HDD for the OSX and called it MacDrive formatted as NTFS and set my main board to AHCI. I turned USB Legacy off in the BIOS but now the USB Drive isn't recognized any more by my PC. So I will turn it back on. 

So before I turned it off, I tried to install it via USB 3.0 and USB 2.0 but as always I get the same error. Still waiting for rooting device. 

I used these boot flags with different combinations: 

\amdfx , \amd32 , -v , -x , npci=0x2000 , npci=0x3000, PCIRootUID=1 (but some people are writing in different forums that this doesn't matter), USBBusFix=Yes, USBLegacyOff=Yes, GraphicsEnabler=No,

but when I type this combination \amdfx npci=0x3000 -v USBBusFix which seems to work, I always get the still waiting for rooting device problem. In any other case my pc just reboots. I tried to inform myself around the internet but the English in some forums is really bad, so I don't understand anything and I am barely a noob in this topic so is anyone around who could help me out of this? I would be really thankful and I have a lot of time due my schoolholidays. I need MacOSX for the AdobeCC and Work. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello, the fix for your problem....

BIOS configuration: search for RAID settings and select AHCI

*USB3.0 Enable  *USB Legacy Enable

For Instalation  - Kernel flags: “ amdfx GraphicsEnabler=No PCIRootUID=1 ncpi=0x3000 EHCIacquire=Yes ForceHPET=Yes USBBusFix=Yes -v

into instalation step erase your HDD and choose MacOSX Journal format.

next step choose the advansed instalation options (boot loader Chameleon standar)(choose your kernels flags)(kext and fixes)

after of instalation time and automatical reboot use the kernels flags:

\amdfx GraphicsEnabler=No PCIRootUID=1 ncpi=0x3000 EHCIacquire=Yes ForceHPET=Yes USBBusFix=Yes -v -x -s

Good Luck :rock:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $148.22 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Dear Guys,
      Im trying to install mac os x sierra in my dell laptop and ihave followed all the details and reached the installation part. But im getting error saying "An error occurred installing macOS.To use apple diagnostics to check your mac hardware"
      Guys please please help me with it.ithink im almost 90% close to installing mac os. my lap config as follows.the person who help me resolve will be my hero  Motherboard: INTEL i3 370M 2.40GHZ,0KRP5X CPU: DELL N4030 MODEL. Graphics: ATI Mobility Radeopn HD 5430 Motherboard:  
    • i did one but no hdmi or display port sound even if they are detected processor neither no wifi   and install a multiboot ? i triyed clover but didnt work    
    • Hey can some one help me with a problem https://ibb.co/jv8TRT this is my problem I hope you can help me guys
    • Hi
      I followed Nirav's High Sierra installation guide.
      My problem is that I am getting the below error at the install boot screen (osxAptioFix2Drv:Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi
      Using reloc block: no hibernate wake: no)


      what I should to do?

      my specs:
      Asus Rampage VI Extreme 
      intel Core i7 7800x
      Samsung 960 EVO SSD 250 
      Gigabyte GEFORCE GTX 1080 TI Gaming OC
      GSkill TridentZ DDR4 8x2 GB
    • please i have dell latitude E5420 and my screen always divides into for during and after installing sierra or high sierra. please i really need help.
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    121    0

×