Can't perform kext scan: no kext summary - OS X Yosemite 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
GLazu

Can't perform kext scan: no kext summary

Question

GLazu    0
Can't perform kext scan: no kext summary

Hey, I tried installing MAC OSX Yosemite on my AMD PC with this tutorial, i uploaded the .dmg file to my 16GB usb using TransMac and i booted up. I tried various boot flags, like -v, -f, -F, -x, -s, ncpi=0x2000, ncpi=0x3000, GraphicsEnabler=No etc. and i always get the same error: can't perform kext scan: no kext summary.

 

I have managed to get yosemite running on a virtual machine using VirtualBox, but UniBeast doesn't work on VMs, and MacPwn gets stuck at "3 minutes remaining"

Is there any way i can get Yosemite installing on my computer?

Pictures:

obHmcdP.jpg

(no flags other than /amd)

hmnQkuV.jpg

(various flags, using /amd64)

Specs:

AMD FX-8350 8-core CPU @ 4GHz

AsRock 990FX Extreme3 motherboard

4GB RAM @ 1600MHz

1TB HDD

 

I tried getting the bios settings as close as i could to the ones specified in the tutorial.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Valkiry    0

Hey man i have a yosemite amdfx 9370 build on asus sabertooth 990fx with xfire msi7950 x2. The way i did it was:

Make sure usb is usb2.0 (usb3.0 is buggy for installers).

Use transmac to restore the .dmg to the usb.

Reboot and go into bios and make sure your settings are correct. Then boot to usb.

For first boot args use "/amd1 -v -f npci=0x2000 (*or npci=0x300* ) GraphicsEnabler=No (*nv_disable=1 for nvidia cards*) msibase=0x90"

If it fails try boot args again with -x to boot into safe mode

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
GLazu    0

@ValkiryTried all that and didn't work. My usb stick is usb 3.0, but i use it in an usb 2.0 port. I used a vanilla El Capitan with the stuff i got from amd-osx.com and i created something that seems to want to work, but i have problems with the drivers.

https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/4r1jjm/how_to_create_bootable_usb_installation_for_pc/ Check this thread i made 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Valkiry    0

what did i just say, dont use USB3.0 drive!!! ONLY USB2.0 drive!!! USB3.0 DRIVES DO NOT WORK WELL

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Same error with mine, tried usb 2.0, 

Included these kext files which were missing in

EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.11 and other (for sierra)
AHCI_3rdParty_SATA.kext
EvOreboot.kext
FakeSMC.kext
GenericUSBXHCI.kext
NullCPUPowerManagement.kext
RealtekRTL8111.kext

as mentioned in https://www.tonymacx86.com/threads/solved-booting-into-installer-fails-quickly-panic-cpu-0-caller-0xffffff80003d6a9a.175281/

still not working, want solution ASAP

hardware is 6th gen ci7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×