Mac OS X freeze problem - OS X Mountain Lion 10.8 - Hackintosh Zone Jump to content

Recommended Posts

Mac OS X freeze problem

Hi guys. I downloaded niresh' Mac OS X 10.8.5 usb amd distro and i burnt the dmg to a pendrive with Transmac. I can boot from the pendrive, and I can start the installer from it. Somehow when i try to install it it always freezes at the same time. If i'm really fast, I can get to the installing process but the installation fails everytime. It's like the boot media is disconnected or something, but it's not. I tried a lot of "fixes". I tried ram switching, other kernel, videocard switch ( fully supported natively ). I even tried other distros and all of them does the exact same thing. It's not a kernel panic, i debugged it before. Please help me with this issue.

My PC's specs:

CPU: Amd Athlon 64 x2 4200+ 2,2ghz 2 cores 2 thread ( btw only 1 core is detected by bootloader )

RAM: 4 x 1 GB DDR2 800Mhz

GPU: Sapphire Radeon HD 4670 ( I know it's not officially supported by 10.8, but i disabled it )

MOBO: GA-MA69G-S3H

Drives: - 2 x SATA Hard drives, one for install. ( 7200 rpm both - 70 MB read/write )

            - 1 x 16gb pendrive for installer ( 15-20 MB read/write )

            - Nothing else installed.

 

I tried different boot flags: -v, "Kernel"="/amd" ( tried using different kernels too ), GraphicsEnabler=No, IGPEnabler=Yes ( for integrated ), -f, -x, dart= 1 / 0, AtiConfig=Flicker / Flycker, USBLegacyOff=Yes, maxmem=4096, arch=x86_64,

I tried to burn the dmg file to a hard drive using Transmac. I could boot from it, it was the same as booting from usb pendrive.

I tried Single channel vs dual channel memory configs.

I tried other pendrives too.

My bios settings are all good for mac os x: S3 suspend mode, AHCI controller enabled, Hpet set to 60 bit mode, Virtualization on.

The funny thing is that my little notebook can run it with 1,6ghz 1 core 2 thread 1 gb ddr3 ram and a sata hard drive( 5200 rpm - 30 mb read/write).

 

Please reply if you know how to solve this problem. Thanks :)

One more thing to mention: The installer freezes always at the same time. It's like it's programmed to freeze after 30 sec or something. Maybe its related to ram.

Everytime I try to open disk utility, it opens up and then crashes, or it does not even appear and the spinning cursor starts spinning. i tried to wait for it for 2 hours. I think  it's not normal.

DSC_0030[1].JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting January 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $49.70 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hi, Succesfully installed High Sierra. First time login with succes. After a restart the same login credentials were not accepted, so login failed. Login credentials were not changed! How to proceed? Thnx! H.    
    • Ok i tried right now. It started the installer. I did tools>disks and i tried to format one of my hdds in macos format and it gave me error. Then the hdd vanished. I went on win10 to format the hdd and have it back. When i went back to the bootable usb it gave me error. Here's everything https://drive.google.com/folderview?id=1JYkmjHA4AOaCnBa_aqkXZTyste9MVd2S   Edit: ok i tried to boot first the other partition of the usb (the not EFI one) and it got stuck like it did before. Now i booted the efi one and it's booting fine like before. I'm gonna check if i can initiate the hdd. Allright it booted and started some kind of configuration. I waited for it to end and I did a reboot. The problem is that the resolution is too low and i can't see properly Clover's window. What can I do?
    • @Niresh    it says  uhci controller  ehci controller setting legacy usb off on controller legacy USB off done   my motherboard is gigabyte EP43-UD3L can you help to set up bios as it is different from the pics posted    i am using the chameleon bootloader enoch r2839 could this be a problem?
    • I changed the config.plist but still I don't reach the installation menu. It freezes at Apple screen at 60% of progress. In chameleon way (the cmd like) it still says "host-level exception" trying to change values but don't go furthermore. What I can do?  
    •  there was a solution back in the day with mavericks. Well... unlucky. i'll fix the rest (Wifi, Sound and webcam(?) ) then update the main thread for others ^^' Thanks.
  • Download Statistics

    • Files
      845
    • Comments
      2,131
    • Reviews
      2,556

    Latest File
    By 8osm3rka

    21    0

×