no bless setting for a primary boot program was found - Hackintosh Sierra - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
mdg1618

no bless setting for a primary boot program was found

Question

mdg1618    1

no bless setting for a primary boot program was found


Hello:

I had Yosemite 10.10.5 installed on my PC (PC specifications are noted below) via "Niresh's Yosemite with AMD & Intel ISO & USB" and everything ran well.

Recently, I tried to upgrade to Sierra OS via "Hackintosh Sierra Zone", but ran into some problems. I rechecked my BIOS settings and everything was OK and I also checked (verified) my SSD, which was also OK.

During the booting of my system, I use the flags:
cpus=1 npci=0x3000 nv_disable=1
which allows me to get to the install screen, where I am able to access Disk Utility to erase my SSD.

Afterwards, I use the "Customize" button within the macos installer to install needed drivers and kexts (I have tried to install Sierra OS without changing any of the settings as well).

At last, I press the "Continue" button within the macos installer and after a couple of seconds, I get a message:
"no bless setting for a primary boot program was found"

I searched the forum and found a similar problem and deleted "OsxAptioFix2Drv-64.efi" from: HZ/EFI/CLOVER/drivers64UEFI using Windows 10, because I did not know how to do it in the terminal.

Even after the deletion of "OsxAptioFix2Drv-64.efi" I still receive the message "no bless setting for a primary boot program was found". I also tried to install Sierra OS onto my system by utilizing different USB ports on my PC.

I have searched for common boot flags to alleviate this problem and I have searched the Web as well with no solution found until now.

 

Thank you in advance for your assistance towards this matter.

 

PC Specifications:
MoBo: Asus Rampage IV Black Edition (BIOS:0602 x64)
CPU: Intel i7-4930K
GPU: PNY Geforce GTX 780 Ti 3072MB OC
Memory: 4 x 4GB Corsair Dominator Platnium 16GB (4 x 4GB) DDR3 DRAM 2133MHz C8
PSU: Super Flower 1000W
CPU Cooler: Cooler Master Nepton 280l
System Drive: Samsung 840 Pro - 128 GB SSD
Storage Drive: 2 x Seagate Barracuda 7200.14 ST3000DM001 3TB - 7200 RPM 64MB Cache

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $22.65 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.