USB not working after update - macOS Sierra Zone - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
coss

USB not working after update

Question

coss    0
USB not working after update

Hi,

First of all I want to thank you guys for the great work. Secondly ... I am a completely new (not to say noob) into hackintosh.

I have a strange problem on my z600 HP workstation.

I used Serra zone and all went smooth. Managed to make it work except for my video card. I own a nvidia 1060. Apparently I can't make the drivers work because I get macOS Sierra 10.12.3 installed with this method. I upgraded to macOS Sierra 10.12.4 using apple store update like a native mac would do but I get one problem. USB ports( I only have usb 2.0 on this workstation) stop to work. I messed with the Clover configurations(in the boot menu) and changed things around till a point where I made it work after the update. I then installed the video card but it requires restart ... and guess what ... I have no idea what settings I used to make it work:P

As I said earlier I am new to this and I don;t really know a lot of things about hackintosh or clover:) I guess the update is replacing some Kexts for the usd ... so my question is ... is there a way to install macOS Sierra 10.12.4 instead of macOS Sierra 10.12.3 ? Or anyone has any tips for me on how to best update to macOS Sierra 10.12.4 so I don;t get kexts replaced?

Thank you,

Coss

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hey when i tryed to update to 12.4 (nvidia 1060 founders 6gb) i got allot of sandbox errors, could you elaborate wich customize options you changed and what you did after updating? did you put kexts in extra clover folder or in s/l/e also what kernel changes did you aply? i cant seem to rebuild te prelinked kernel because of probally my incompatible kernel
i have an amda a8 8650 apu and i used the amd kernel on http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Patched_Kernels for 10.12.4

Sorry for being unable to help with clover ATM i am not home so i dont know all the options, i reccomend you write down what you try..

 

Good Luck Fellow pascall user B)

 

Edit: my specs
Main build:
Mainboard: Asus A88X pro FM2+ socket
Nvidia Geforce 1060 GTX 6GB Founders Edition
amd a8 8650 APU 3300mhz (3800 turbo) 
12 GB RAM (2X 4GB MUSHKIN 1333mhz) (2X 2GB CRUCIAL 1867mhz)
Samsung ssd 120gb
Toshiba 1tb hdd
WD 250GB (pretty old)
bios version 2603 x64

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
coss    0
3 hours ago, Marlon420bud said:

Hey when i tryed to update to 12.4 (nvidia 1060 founders 6gb) i got allot of sandbox errors, could you elaborate wich customize options you changed and what you did after updating? did you put kexts in extra clover folder or in s/l/e also what kernel changes did you aply? i cant seem to rebuild te prelinked kernel because of probally my incompatible kernel
i have an amda a8 8650 apu and i used the amd kernel on http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Patched_Kernels for 10.12.4

Sorry for being unable to help with clover ATM i am not home so i dont know all the options, i reccomend you write down what you try..

 

Good Luck Fellow pascall user B)

 

Edit: my specs
Main build:
Mainboard: Asus A88X pro FM2+ socket
Nvidia Geforce 1060 GTX 6GB Founders Edition
amd a8 8650 APU 3300mhz (3800 turbo) 
12 GB RAM (2X 4GB MUSHKIN 1333mhz) (2X 2GB CRUCIAL 1867mhz)
Samsung ssd 120gb
Toshiba 1tb hdd
WD 250GB (pretty old)
bios version 2603 x64

Hi,

I did nothing, just updated from the apple store like any native macOS users would. I only have this USB problem now ...

Quick update. I reinstalled the macOS 10.12.3 and then updated to 10.12.4 using the appstore. I now use old keyboard and mouse that connect via PS2 or something and could do all rest of stuff, like install nvidia drivers and my nvidia 1050 works well. 

I only have this one problem with the usb ports. They are not seen in System Information either. When I click on USB there I get : No information found.

I believe this might be a clover configuration problem ... Please note that usb ports were working just fine on Sierra 10.12.3.

Any tips would be very appreciated ... 

Txs,

Coss

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

What you can try is enabling echiacquire (sorry cant remember it 100%) and enabling it in your bios configuration, although i think it should do this automaticly when installing.
This could fix it if not you could try looking into usbinjectall for sierra in google wich should also work. 

BTW: I suppose you got an intel cpu? Guess i cannot get the kernel to work properly.. i have amd so...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
coss    0

Just a quick update:

I managed to solve it. Found the right clover settings on a different forum and everything is working well now. Have a few things to still solve, like a background noise when audio runs thru headphones or facetime. Other than that ... didn't notice anything to run in a bad way. My GTX 1060 works great.

Cheers,

Coss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hi guys, managed to make a hackintosh and everything is going great (Wifi, cpu ECT)   But it's pretty damn slow, i tried one of my favorite lightweight games to test (The Ultimate Doom) and it could barely run THAT! This is my first time and i have no idea how to get my 8570 to work.. Probably should have read a bit, eh? Lol.   And no I don't plan on using my hackintosh for gaming, but god so slow..   Thanks, help would be very appreciated. Edit: It's the dedicated version btw, and in about my mac I see "Graphics Display 3 MB" maybe the issue?  
    • Trying to boot to the installer but I get instant reboot after the following: I am using the following flag (I tried a variation - I need USBBusFix=Yes otherwise it fails even earlier): All my USB devices turn off just before it reboots, so I'm guessing it loses connection to the USB install media - but I can't work out why it's disabling all the USB's. My motherboard is an AsRock Killer Fatal1ty 990FX.
    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×