Intel HD4000 acceleration - Graphics Kexts - Hackintosh Zone Intel HD4000 acceleration Jump to content

Recommended Posts

Hi everyone, 

 

I have an HP laptop with Optimus technology (HP Sleekbook 15 - Ivy bridge HD4000 + GeForce 630M) on which I managed to run Niresh 10.9 but I still got a problem. Needless to say, I can't disable the GeForce from BIOS like on most laptops.

In order to successfully boot in mavericks, I had to remove all the graphic kext files from S/L/E (either Intel, ATI and Geforce), so I can now boot with GraphicsEnabler=Yes. Of course now my system recognises the HD4000 but only with 64M of shared memory and the graphics is kinda buggy. 

I tried to install the HD4000 graphics kexts for mavericks from the download section, but when I do it, I can't boot anymore (black screen). I don't know if that happens because the OS tries to use the GeForce chip or because it needs something else. 

Are there any other kext files that I need to install in order to have a full functional graphics (either using the Intel or the Nvidia chip) ? 

 

Cheers

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

add a flag SkipnvidiaGFX=yes in org.chamleon.plist reinstall you hd4000 kexts and use appropriate SMBIOS 

  • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

add a flag SkipnvidiaGFX=yes in org.chamleon.plist reinstall you hd4000 kexts and use appropriate SMBIOS

Thanks Deepak. I'm trying it now but it isn't working. Which hd4000 kext did you mean? The original ones that I removed after installing or the modified ones available in the download section? And how do I find out which SMBIOS would be more appropriate for my hardware?

Share this post


Link to post
Share on other sites

just only find AppleintelFramebuffercapri.kext  may it will in extra/backup folder 

  • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried it, also using different smbios, but I still get a black screen. So far I tried with Macpro3,1Macmini5,1Macmini6,1MacbookPro6,1 (I've used multibeast) Anything else I can try?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $35.82 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • I !ve got the problem after post install highsierra . when restart computer ,It can!t boot to keep going install account and hang the computer.   My laptop is ASUS X550D  with amd CPU A6 5350M 2.9 GHZ                        graphic RADEON HD 8670M    RAM  4gb  help me how to fix it thanks alot         
    •     Getting problem with installing macos Sierra on a dell latitude E5520, I tried the usb boot on a hp computer and there it worked. But on the dell i get the error as in the picture. What's can i do for fix this?
    • I've added every kext possible, Lilu, IntelGraphicsFixup, changed my config settings nothing so far has worked. I tried asking for help on the tony mac forums, but was banned the minute I sent the progress report they asked for, for software piracy. (which makes no sense because any hackintosh is software piracy anyway) but regardless of that, I still have very choppy graphics, and only 4 mb of VRAM, as shown in the about my mac screenshot I linked below. Can anyone help?
    • Hi, 
      I finally decided to install macOS high sierra on my laptop - Lenovo IdeaPad 720S 15IKB.
      It has:   i5-7300HQ, Intel HM175
      12GB DDR4 RAM
      A Samsung 256GB NVMe Drive
      GTX 1050 Ti With Max-Q   The first try did not boot so i had to use some args to get it to boot. The first problem arises due to the fact that all available usb slots are usb 3.1. The installer did not recognise my keyboard and trackpad and i had to install some kexts to get them working. Well, after i intalled the kexts, It was stuck in a boot loop. I was fed up and it was late so i decided to download hackintosh zone from niresh. I would install it later. Well, when i run hackintosh zone it gets stuck at the apple logo after loading. I ran it in verbose mode and it gets stuck in the following   [Date] localhost com.apple.xpc.launchd[1] <Error>: Host-level exception raised: pid = 541, thread = 0xbf1f, exception type = 0xd, codes = { 0 }, states = { 0 }
      busy timeout[0], (240s): 'AppleEFIRuntime'
      busy timeout[1], (240s): 'AppleEFIRuntime'
      busy timeout[2], (240s): 'AppleEFIRuntime'   Then the screen goes blank and it starts over. Any help is appreciated. Thanks!
    • ASUS laptop X550D can run hackintosk ? help me ! please!!!   thanks alot
  • Download Statistics

    • Files
      852
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,601

    Latest File
    By Niresh

    548    0

×