Post Installation Setup & Problems Hackintosh Sierra 10.12.3 - Hackintosh Sierra - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
raajen

Post Installation Setup & Problems Hackintosh Sierra 10.12.3

Question

Post Installation Setup & Problems Hackintosh Sierra 10.12.3

My Setup:::::
Toshiba Satellite p55w-c5204

Processor: intel i7-5500u
Graphics: Intel HD 5500
Audio: Realtek High Definition Audio
Hard Drive: SSD 256 GB
Ram: 8GB (4GB x 2)
Display: Full HD IPS

Wireless: Intel Wireless 7265AC

I've successfully installed Hackintosh Sierra 10.12.3 with the help of TransMac app. I know the wireless isn't working as of now. So I've purchased a wireless usb device(Prolink WN2001) and it works. I somehow managed to make things work like audio, battery percentage etc.
The main problem I'm facing is with Bootloader & Graphics. Intel HD5500 is detected but shows 7MB. The windows counterpart I've previously checked shows Dynamic Memory of 128 MB by default so it shouldn't be problem. My questions are:::
1. How can I boot with hard drive without USB being plugged in?

2. How to fix the graphics issue? Do osx need to be booted from the hard drive in order to fix graphics issue? 

Any help would be appreciated. 

~Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have solved the problem no. 1 which is bootloader fix. But I am still stuck with 7MB graphics for Intel HD Graphics 5500. I've been trying many things since last week. It seems that it's beyond my knowledge or at least the way I'm doing is totally wrong :) 

~Hoping to get any type of help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

you first problem can be solved by copying the EFI folder from the usb that has the OS to your EFI partition. You have to mount it using clover. Another approach is to use Multibeast and install the bootloader. In my case, the UEFI Clover bootloader worked out fine. But i'm facing the same problem with my onboard video.. I used to be able to activate it before the last update on the niresh image... but now i cant.. 

 

if you can share how you activated the sound and the battery percentage i would be greatfull xd

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Bro, I've downloaded multibeast tool for sierra from tonymacx86 and chosen the drivers & other customizing options from the software itself including the sound and battery percentage etc. I didn't have to modify a single thing other than that to get sound and battery percentage working :) 

The only thing didn't work is Intel HD Graphics 5500. It was really a pain in butt :( I finally gave up and switched back to windows. Hope the community finds the easier way to fix the graphic problem on broadwell processors :) 

Hope it helps :) 

By the way what's your PC configurations??

~Thanks,
Raajen 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 2017-5-31 at 6:40 AM, raajen said:

Bro, I've downloaded multibeast tool for sierra from tonymacx86 and chosen the drivers & other customizing options from the software itself including the sound and battery percentage etc. I didn't have to modify a single thing other than that to get sound and battery percentage working :) 

The only thing didn't work is Intel HD Graphics 5500. It was really a pain in butt :( I finally gave up and switched back to windows. Hope the community finds the easier way to fix the graphic problem on broadwell processors :) 

Hope it helps :) 

By the way what's your PC configurations??

~Thanks,
Raajen 

It is not only on broadwell processors.. I also tried on a Skylake processor i have here and got the same problem... i used to activate it patching some two kexts on clover configurator but it doesn't seem to work anymore..

 

Well my pc specs are:

Intel i7 5500 

Intel hd 5500 graphics

8 gb ddr3 ram

nvidia geforce 920m 2gb

240 gb ssd sandisk 

Lets hope for an update on iso or somebody really good come up with a solution XD

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $80.78 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×