Gean Ginanjar - Hackintosh Zone Jump to content

Gean Ginanjar

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gean Ginanjar

  • Rank
    Member
  1. you fix it? great! mark it as answer then, so it can help others cheers!
  2. Installation issue with a new Video card, Nvidia GTX650

    If you want to do it with clean install, it was included in the customize section under graphic. there will be option to backup kext, choose to backup the intel graphic. if you want to do it manualy, you can log into your hack after instal with flag -v -x, it should make you logged in safe mode if the installation had no errors. then you go to /Volume/"Your Maveric Installation Drive"/System/Library/Extensions create new folder, call it "backup" and start cutting (copy-delete) -AppleIntelGMA* -AppleIntelHD* -AppleIntelSNB* -AppleIntelIntegratedFramebuffer* after you clean those kext from Extensions, use the kext wizard to repair permissions and rebuild kernel cache reboot (without -x)
  3. Dual Screen (VGA & HDMI) and Sound Problem

    Oh hey, sorry for not looking back here for so long I've just resolved my problem today with clean re-install with my HDMI not plugged in when install and first boot then, when after the distro have rebuild cache and everything, restart, i plugged the HDMI again after second login it recognize the second monitor and with mirroring display. i've read many article and came to conclusion that you have to let the HDMI as the external, and doing it while logged in, not when first boot after install. and another thing is, DVI is really problematic with yosemite when coupled with VGA, so you have to config the monitor to be HDMI-VGA or HDMI-DVI but some people can have more than 3 monitor up, o_0 .... dunno man ... but my problem is done, good luck
  4. Try fresh install with GE=Yes and moving intel and nvidia driver from /S/L/E, because sometimes the GE=Yes is needed to load the graphic kext
  5. Installation issue with a new Video card, Nvidia GTX650

    I think GTX650 Work with GraphicsEnabler=No and By Removing Intel Graphics Driver From /S/L/E But just to be sure, do it with new install
  6. Yosemite Graphic Problem

    for updating maverick to 10.9.x, you could use https://www.hackintosh.zone/forums/topic/6043-update-guide-niresh-mavericks-from-1090-to-1095/
  7. Try to copy all the ATi Kext back to the Extensions folder Then repair all (Permissions and build cache) by using kext wizard then, of course ... reboot
  8. Dual Screen (VGA & HDMI) and Sound Problem

    Seriously, people ... i install yosemite on another PC with different spec the last one i used was -i3 3220 -Asrock h77 pro4/mV -asus GT 640 and this one i used right now is -i3 3330 -Gigabyte GA-p61a-D3 -GT 430 (Forgot about the manufacturer ...) but the problem is still the same ... while this one i get with a clean default install ... please help ...
  9. Hello, I have some trouble regarding Graphics (Screen) and Audio before the success installation, i had problem with missing bluetooth controller, then i fixed it by reinstall it and select the option to back up all the graphics kext and set GraphicsEnabler=No after succession, At first, the problem was a laggy screen because i backed up all the graphics kext. then i reinstall the kext i need (NVIDIA one, i use GT 640) then i tried to boot with the flag GraphicsEnabler=Yes, but came back to missing bluetooth problem. then, i boot without the flag and i got smooth screen. the problem is that before i reinstall those kext, my active screen was the one that connected with VGA slot. but after the reinstall, the one that connect to the HDMI slot is the one that active. i can't get both screen to work at same time (Dual Screening). please can someone explain why i can't get my yosemite to dual screening? also Voodoo Sound can't be configured and all that came out from my speaker is just noise-like sound and can't play any sound.
  10. if it was -x, it's on safe mode. can you boot it without being in safe mode?
×