Search results - Hackintosh Zone Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Intel HD 4000'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • MacPwn
  • Hackintosh Tools
  • AMD Systems
  • HDA Kexts
  • Applications
  • Bootloader
  • Chipset
  • Hackintosh ISO (Hackintosh Distro)
  • DSDT
  • Graphics
    • ATI
    • Intel
    • nVidia
  • ISO (Pre Boot_Images)
  • Kernel
  • Miscellaneous
  • Network
    • Ethernet
    • Wireless
    • Other Kexts
  • iOS Tools
  • MOBO Kexts
  • Essential Hackintosh Kexts
    • System Kexts
    • Audio Kexts
  • Members Only

Forums

  • Rules and Information
    • Announcements
    • Rules
    • Information
    • Reports and Suggestions
  • MacPwn
    • MacPwn for High Sierra
  • Distro
    • Hackintosh High sierra
    • Hackintosh Sierra
    • Hackintosh Yosemite
    • Hackintosh Mavericks
    • Hackintosh Mountain Lion
    • Hackintosh Lion
  • International Languages
    • Türkçe Forum - Turkish Forum
  • macOS Support Center
    • OS X EL Capitan 10.11
    • OS X Yosemite 10.10
    • OS X Mavericks 10.9
    • OS X Mountain Lion 10.8
    • OS X Lion 10.7
  • MacPois0n
    • Feature Request
    • Bug Report
  • Guides
    • Installation guides
    • Troubleshooting
  • Kexts
    • Kexts problems
    • Requests
  • Hackintosh Supported Hardwares
    • Working Hackintosh Builds
    • Working Hardwares
  • Benchmark
    • Intel
    • AMD
  • Virtual Machine Discussions
    • VMware

Interests

Found 12 results

  1. Hey! I've got very strange issue with the resolution of Intel HD 4000 graphic card. I Have two almost identical laptops.Both are the exact same model HP Elitebook 8570p. On one of them I'm able to get resolution 1600 x 900(even with "Night Shift" mode),but on the other I can get only 1366 x 768. The only differance between the two are the CPUs. On that with the higher resolution the CPU is Core i5 -3320 as suppose to Core i5 -3340 on the one with lower resolution. I even use the same image backup file on both computers. I tried almost everything with different settings with clover configurator,but without success. I've swapped the config.plist files on both even the whole EFI partition, also I swapped the CPUs on both to see if that's the reason,but nothing...Is there some reason why I can't make the resolution on that with 1366 x 768 to 1600 x 900? Can you help me please?! Thank you!
  2. My laptop is compatible with OS X Yosemite? Hello. I have tried like 5 times to Install OS X Mavericks, and did work, but just like 2 times works All, the WiFi, Sound, Battery, etc. I wanna try again to Install OS X on my laptop, all the times I have tried install Mavericks, I'd never ask on a Hackintosh forum how to make compatible my laptop, so I hope you can help to Run perfectly and smoothly Yosemite. My laptop specs: Intel Core i3 3110M @ 2.40 GHz Intel HM76 Motherboard from MSI 2GB RAM running at 1333 MHz Intel HD Graphics 4000 WiFi:Qualcomm Atheros AR1111 WB-EG Ethernet: Realtek PCIe GBE - RTL8168E I would like to Install OS X to use softwares like Cubase, Pro Tools, Guitar Pro,Garage Band, Sibelius,Logic,all this type of Software to use as Audio Engineer. I'm using Windows 10 64 bits. I don't know how to see the Audio, if somebody tell me I'll update this. I hope you can help me, I will love you if you provide me All the kext, and the process to install the kext or the bootflags when I install. Thank you
  3. Hi i have problem with intel hd 4000 graphics card not work. In properties card 3 M only and in system properties or system report : Intel HD Graphics 4000: Chipset Model: Intel HD Graphics 4000 Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Total): 3 MB VRAM (Dynamic, Max): 10 Vendor: Intel (0x8086) Device ID: 0x0166 Revision ID: 0x0009 Kernel Extension Info: No Kext Loaded Displays: Display: Resolution: 1024 x 768 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Please help me. Thankyou for all.
  4. Hi everyone, after install Niresh-Mavericks on my ASUS x55V i get a black screen ;( , after try everything (i try a external monitor xD) i cant get the screen working , i can listen to a music and voice over talking! so the song works ! My specs: GPU: Geforce 610m and Intel HD 4000 CPU: i3 3110m 2.40 ghz RAM: 4,00 GB Laptop:ASUS X55V -Rafael
  5. Few problems with Yosemite

    Hi, Im new at this forum, but I have managed to make the Yosemite work thanks to this website which i really appreciate and once i manage everything to work i will donate at least the minimum because your work is awesome Niresh and people around :] . I have installed a Clover EFI boot loader but the App Store doesn't allow me to download stuff. Also iCloud doesn't allow me to log in. I have read that its because Apple doesn't know my hardware but i have no idea how to make my yosemite pretend to be on a mac device so i can use these features. Also Im having a problem with making my Intel HD 4000 fully work. I get the 1024 MB of VRAM to work but i have switch the ig platform id from 01660003 to 01660004 to make my laptop screen work but then the HDMI output doesn't work so its kinda hard to work. I would like to use both of these screens and then if the HDMI is disconnected the laptop screen would become my main screen. And a little problem is that my Audio doesn't work from 3,5 mm jack output. Thanks everyone who knows how to solve one of these problems. Here is info about my HW, Mother board: MSI GE-16 CPU: Intel i5 3210M GPU: Intel HD 4000/ Nvidia GeForce GT650M Laptop MSI GE-60
  6. My situation is really strange. I installed Windows 8.1 and Mavericks in one hard disk drive with three partitions, one for each operating system and one just for storage purpose. Since my wireless network card (BCM943142HM) is not usable in OS X, I bought a USB Wifi Adapter (TP-LINK TL-WN725N) so that I could access internet. But when I use a lot of internet bandwidth (downloading torrents) the computer freezes completely. So I decided to work heavy internet use in Windows and just specific tasks on OS X. I’ve been using my computer in this way for almost 8 months without any additional issues. But recently I found somewhere that in order to stop the random freezes caused by the high internet’s bandwidth use, I had to disable Spotlight. So I did it, but the freezes continued. However I noticed that I could use the computer for a longer period of time before it froze again. So here is the problem. Yesterday, after some of this freezes I restarted the computer and now it beeps 8 times while booting indicating a display problem according to Dell, and the display shows up like this while booting and in Windows: But inside OS X the screen turns off. When I perform the display test according to Dell (holding down the D key and then pressing the Power button to turn on the computer) it shows solid colours indicating that the display panel is working correctly. Right now I’m using an external monitor connected to the HDMI port which is working correctly in both operating systems. Inside OS X it’s like there is no display panel connected to the graphics adapter, and in Windows it detects the display panel as a generic monitor. I’m really concerned about this. I know this is not a common problem, so I would appreciate any help!
  7. Hi guys I installed niresh mavericks on my dell and I get no sound and no qe/ci on my intel hd 4000, used many tutorials here but I didn't understand and many of these not worked. I am using legacy mode on this notebook instead of uefi and dual boot with windows 8.1 and chameleon bootloader. It have: intel core i7 Intel hd 4000 Intel panther point hd Audio.
  8. PLEASE HELP I have installed Mavericks 10.9 on my Dell XPS l501x and everything except graphics is working fine. How can I fix the graphics problem?? 1st gen Intel i5 intel HD4000 graphics nvidia 425m graphics card I couldn't find any option to disable nvidia graphics in bios. Tried intel hd4000 kext given in Niresh downloads. Did try multi beast too.. but no good. Please help me if anyone has got any idea to fix the graphics.. Thanking you in advance.
  9. Good afternoon gentlemen! I've installed Niresh Maverics 10.9 using the dual Clover-USB + MacOS USB installer method. My laptop is a Dell Inspiron 15R 5521 Intel Core i5 with Intel HD 4000 64 MB graphics and 16 GB RAM. I have an issue with HDMI displaying garbage. Step by step what I do is: 1) Clover boot screen appears, I select options https://www.dropbox.com/s/q5wzf2a9isrmhck/2.jpg 2) Go to the Graphics Injector menu: https://www.dropbox.com/s/zf34661shbz7to0/3.jpg 3) Check "Inject EDID" and configure the rest as depicted: https://www.dropbox.com/s/nrbs3bukd1lrvi5/4.jpg 4) Maverics boots and the image is displayed only on the laptop's screen, the external display connected via HDMI remains blank. I see no kext is loaded for Intel HD 4000 and the amount of RAM reported is only 4 MB (on Windows 7 it shows 64 MB): https://www.dropbox.com/s/a3yruvqgaeevkah/5.jpg When I repeat this procedure without touching anything in the "Graphics Injector" menu, then what I get is HDMI displaying garbage while the laptop's screen remains blank: https://www.dropbox.com/s/gjob20uzeg68xe4/6.jpg Unplugging and plugging HDMI again does not fix the problem. I've already installed Niresh kexts from 10.9_Intel_HD_3000_&_HD_4000_Driver_,zip using Kext WIzard, but this changed nothing. I think these kexts are not even loaded, screenshot from step 4) shows that. I feel I'm close, but I am slowly getting tired and getting out of ideas on how to proceed, especially that I'm a beginner in the Mac world. Please help a borther out. What do I need to do to make HDMI work? Regards, Rumcajz
  10. DELL INSPIRON 3421 RES:1366x768 CPU:Core i3 3217u GPU:intel HD 4000 (integrated only) Installed niresh mavericks cant enable 3d accleration. which SMBIOS should be chosed for best compatibility? Installer have Macbookpro 6 1 and 8 1 , i choose MacBookPro 8 1 When i installed kexts , i got bluetooth failed message at boot, fixed by removing kexts intel kexts. tried injecting using clover bootloader with intelHD4000 , it changed SMBios to MacBook Air and graphics as IntelHD 4000 but there was no accleration. tried several methods , still cant enable QE/CI.
  11. 10.9 Graphics Issue

    After about 2x10 hours battling i finally get Maverick 10.9 working on my Acer Aspire E1-471G But problems still exist. Graphic problem is the major one. . screen flickers in launchpad and safari, and keep asking me to download flash, but when i get into adobe flash website, it just keeps reloading by itself. i have a intel hd 4000 card and a discrete card: GeForce GT 630M roughly my boot setting : nothing to mention but maybe GraphicsEnabler = No by default. if i set it "on", "128M for intel hd is not supported, you need to change it to 64 or blah blah..." will appear when mac booting i think system didnt recognize my graphic card(s) due to driver issue So, firstly, in mac system info it shows i'd great appreciate if you could help me thank you btw my graphic cards' info is in the attachment files. sorry for the trouble, i wish i could just put it here. thanks again
  12. Hi, I am new here. I have installed Niresh Maverick 10.9.0 . It is working great. Even Graphics Card found Intel HD 4000 and GT 730 M. But problem is it is showing 64 MB shared. I can not play some vidoes on VLC. Graphics is not enabled in full Graphics power. All the time flicks specially when I open Safari or move any window :( and also any video doesn't work. Need to increase VRAM . Bootloader: Chimera (latest) Could any one please tell me how can i fix it. As i am new on this. Please make it clear so that i can understand easily. PC Configuration : Core i7 2.1 Ram : 8 GB Hard Disk :1 TB Sound Card: high defination Graphics :Intel HD 4000 and GT 730 M Please check screen Shot
×